top of page
Skribentens bildemelieskincare

Den ultimata guiden för Dermapen, laser och IPL

Allt Du behöver veta om effektiva behandlingar som ger synliga resultat!


De flesta av oss vill ha en fast och spänstig hud utan rynkor och linjer, massor av lyster och aldrig en kvissla. Finns det en behandling som fixar allt det?


One treatment fix it all! Nja, tyvärr.. Här kommer en ordlista:


IPL: Intense Pulsating Light

Behandlar: Allt som är pigmenterat - tänk ytliga och spruckna kärl, rodnader (hemoglobin). Solskador, hyperpigmenteringar, ojämn hudton (Melanin - brunt pigment).

Oönskad hårväxt (melanin)


Just denna behandling kallas för "Hudföryngring" och faktiskt har det visat sig att genom att behandla huden med IPL föryngras hudens biologiska ålder. Detta kan bland annat förklaras av att ytliga och spruckna kärl som läcker gör att syresättningen i huden försämras vilket gör att huden läker sämre och åldras snabbare. IPL tar bort ytliga och spruckna kärl och gör så att huden producerar nya kärl med ny spänst och bättre cirkulation samt syresättning.


Före och efter bild på spruckna kärl

Före och efter bild på ytliga kärl

Solskador och hyperpigmenteringar behandlas från grunden med IPL, till skillnad från kemiska peels och andra ytliga behandlingar som endast bleker bort pigmenteringarna. Det intensiva ljuset från lasern absorberas i pigmentet och förvandlar det till en slaggprodukt. Dessa skadade pigmentceller vandrar upp mot ytan och faller av i takt med att huden förnyas.


Resultatet av en IPL kur är en mer välmående hud med jämnare hudton, förbättrad cirkulation och syresättning, ökad kollagenmängd samt fukt i huden.


Förstorade porer, rynkor och ojämn hudstruktur


En rynka bildas genom att de kollagena och elastiska fibrerna går av, detta kan bero på hur vår mimik ser ut, det kan också bero på att vår kollagenmängd i huden minskat pga ålder bland annat. För att kunna behandla detta behöver vi få huden till att förnya sig och skapa nya kollagena och elastiska fibrer.



hur en rynka bildas i huden



 

Dermapen - Nålar som skapar en läkande process


Behandlar: Förstorade porer, ärr, rynkor och linjer, rosacea, tunnhårighet m.m.


En dermapen behandling kan utformas precis exakt efter dina behov, denna behandling är inte att förväxlas med Microneedling eller BB- Glow. Dermapen är ett registrerat varumärke med säkra nålningsmetoder och väl beprövade samt avancerade behandlingsprodukter.

Här kan vi designa varje behandling efter din huds behov just nu; extra fukt, jämnare hudton, lugna en rosacea eller stimulera hårväxten med hjälp av exosomer.

Låter det spännande? Det är det! En dermapen behandling kan göras enskilt men för bästa resultat behöver man oftast göra en kur på 4-6 behandlingar.

Behandlingsintervallet skiljer sig åt beroende på syftet med behandlingen, din huds tålighet samt ålder.



ResurfX - en djupgående behandling, mer effektiv än retinol och dermapen tillsammans!


ResurfX är en icke-invasiv behandling som använder avancerad laserenergi för att förbättra hudens kvalitet och utseende. Under behandlingen skapar laserenergin små mikroskopiska kanaler, likt nålstick, djupt ner i vattennivån i huden för att stimulera mitos (cellvandring), avlägsna döda hudceller, stimulera kollagenproduktionen samt främja hudens regenerering. Resultaten av behandlingen är en uppstramad hud med bättre elasticitet och fasthet, förminskade porer, jämnare hudton och en slätare hudstruktur. Resultaten visar sig ca 3 månader efter behandlingen eftersom det är så lång tid det tar för huden att skapa nya kollagena och elastina fibrer.


Boka din behandling


Nu har du fått massor av information om vilka behandlingar som gör vad - fortfarande osäker på vilken behandling som passar dig?

Självklart finns jag här för att hjälpa dig i denna djungel - när Du bokar en Skin Scanning går vi tillsammans igenom din huds hälsa och hur vi kan förbättra den. Fins det inflammationer? Gömda solskador? Vi gör en plan för hur du ska få optimal hudhälsa idag och även i framtiden, en hållbar strategi för att du ska kunna njuta av en välmående hy som både känns bra och ser bra ut i flera år framöver.






2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page