Rosacea - en kronisk inflammation?

Rosacea sägs vara en kronisk inflammation i huden vilket kan ge varierande symptom framförallt på huden i ansiktet; rodnader, akne samt torr och fjällig hud är vanligt och kan upplevas psykiskt påfrestande.

En Skin Scanning visar dig exakt var inflammationerna sitter och var porfyrinerna fått fäste, när vi fått facit på vad din hud behöver kan vi lättare lägga upp en hållbar behandlingsplan så att du kan lindra din rosacea på ett långsiktigt och hållbart sätt.


Behandlingar mot rosacea

Behandling mot rosacea kan se ut på olika sätt beroende på vilken typ av rosacea just du har, men oavsett hur rosacean yttrar sig så behandlas det med att hjälpa till att minska inflammationen.IPL - Behandlar ytliga kärl och dämpar rodnader

Rosacea ger ofta en missprydande rodnad i ansiktet som kan vara mer eller mindre intensiv, den triggas ofta av stark mat, alkohol, varma påfrestningar eller starka ingredienser i hudvårdsprodukter. För att behandla detta använder vi IPL, ljuset letar efter det röda pigmentet hemoglobin som finns inuti de vidgade kärlen, när energin absorberas kollapsar det kärlet och blodet koagulerar och blir en slaggprodukt. I samma sekund börjar kroppen producera ett nytt kärl och på det sättet får huden en ökad syresättning och gör det svårare för bakterierna att överleva och fortsätta skapa inflammation.