Vilka ingredienser passar min hud?


Vacker hud

För att få de resultat du önskar krävs tid, tålamod och kunskap.

För att veta hur du ska behandla huden hemma behöver du veta vilka behov din hud har, och varför du har de behoven.

Boka din konsultationstid här

Vilka hudvårdsprodukter ska jag välja?

I webshoppen hittar du enbart professionella varumärken med produkter med gedigen forskning och bevisade resultat bakom sig. 

Trots det kan det vara svårt att välja vad just DU vill använda.

 Här kommer en lista med ingredienser efter behov:

AHA: Alpha Hydroxy Acids är ett samlingsnamn för flera olika syror vars huvudsyfte är att exfoliera huden, öka cellförnyelsen och förfina linjer och rynkor genom att släta ut huden och plumpa med fukt. I denna grupp ingår bl.a glykolsyra (glycolic acid), mjölksyra (lactic acid), mandelsyra (mandelic acid).

BHA: Beta Hydroxy Acid är ett annat ord för salicylsyra, till skillnad från AHA syrorna som är vattenlösliga är BHA en fettlöslig syra. Den är därför särskilt bra när du behöver lösa upp tilltäppta porer, djuprengöra en fet hud eller minska oljeproduktionen i exempelvis T-zonen. Vissa produkter kombinerar AHA med BHA för att få ännu bättre effekt på exempelvis akne.

Retinol: En fettlöslig A-vitamin syra, väldigt känd för sina anti- aging fördelar. Istället för som AHA syrorna exfolierar utifrån så exfolierar retinol inifrån och stimulerar kollagen produktionen vilket ger en slätare och fastare hud.


Sidan är under uppbyggnad...